Sandblåsing

Fjern rust med sandblåsing

En del biler kommer dessverre litt sent i gang med rustbeskyttelse for norske forhold.

Overflaterust kan en til en viss grad holde i sjakk med en understellsbehandling, men har rustangrepet kommet litt lengre, må en gjøre en for behandling for å minimere sjansen for videre utvikling.

Vi kan utføre to forskjellige for behandlinger, hvor det ene går på en kjemisk behandling med rust-omdanner. Dette er et produkt som reagerer med rust og forvandler dette til en glasshard overfalte. Vårt andre alternativ er sandblåsing hvor rust da fysisk blir fjernet og behandlet med primer/grunning før videre behandling.

Sandblåsing kan være en omfattende jobb, og derfor noe mer kostbart enn kjemibehandling, men resultatet kan ikke sammenlignes. Pris for sandblåsing starter fra 3.500,- og må vurderes i hvert enkelt tilfelle etter bilen er vasket. Vi avtaler alltid med kunde når dette er aktuelt og tar bilder under hele prosedyren for dokumentasjon.

Det har også dukket opp andre gjenstander enn bil som ønskes sandblåst. Vi har f.eks. sandblåst felger, stålplater, sykkelrammer, anleggsmaskiner og utstyr. Ta gjerne kontakt hvis du har noe du ønsker sandblåst.

Rusten forstilling før sandblåing

Før Sandblåsing

Et typisk syn på eldre biler som ikke er behandlet. Denne rusten får en ikke stoppet uten sandblåsing.

Forstilling etter sandblåsing

Etter Sandblåsing

Rusten er fjernet og vi står igjen med rent stål.

Forstilling etter grunning

Etter grunning

Området bli påført grunning som første barriere mot nytt rustangrep. Her finnes det flere alternativer som kan benyttes som eksempel akryl og epoksi.

Etter behandling med Mercasol

Etter behandling

Når grunningen er tørr, blir det påført rustbeskyttende produkter fra Mercasol. Tynt pennetrerende og krypende produkt og deretter et slitestoff. Dette vil holde i mange år med etterbehandling.

Understellsbehandling

En liten video som viser hvordan vi sandblåser.